Succesverhalen

Het succesverhaal van Max

Om jullie nog meer te overtuigen om stage te gaan lopen in de wereld van Online Marketing, hebben we weer een nieuw succesverhaal voor jullie klaar staan. Dit is het verhaal van Max.

Hi mijn naam is Max en ik ga jullie iets vertellen over mijn te gekke Online Marketing stage bij Sherlocked in Amsterdam.

Misschien kennen jullie deze toffe escape room wel. Het staat bekend om zijn twee spannende kamers genaamd the Vault en The Architect. Een leuk feitje… deze escape room heeft in de top 20 beste escape rooms van de wereld gestaan. Het is dus echt een cool bedrijf. De locatie heeft ook wel iets ontzettend tofs: we zaten namelijk middenin Amsterdam in een oud kraakpand en dat allemaal midden op de Herengracht, jawel the place to be… We zaten in het oude gerechtsgebouw van Amsterdam. De vroegere rechtbank was ons kantoor, dus voor alle creatievelingen hier… deze plek inspireerde elke dag.

Sherlocked

Tijdens mijn stage was ik de enige online marketeer, dus werd ik letterlijk in het diepe gegooid. Ik kende best wel veel theorie en dat ging ik toepassen in het echt. Ik moest alles doen… van advertenties tot aan zoekresultaten, tot aan aanpassingen op de website. Er werd wel het één en ander uitbesteed, maar uiteindelijk lag de verantwoordelijkheid bij mij. Ik houd van die uitdagingen. Door zelf de touwtjes in handen te nemen, leer je zoveel over het vak en over de Online Marketing branche.

Vervolgens waren we bezig met Affiliate marketing. Er is een app; LouLou, een soort van datumprikker app. Wanneer je een activiteit wilde inplannen met je vrienden dan kwamen wij als Sherlocked in beeld als suggestie. Helaas was er in eerste instantie geen goed zoekwoordenonderzoek gedaan, waardoor wij niet werden gevonden. Door een simpel onderzoek en een aantal aanpassingen kwamen er ineens conversies uit de app. Zo zie je maar weer hoe je met data en Online Marketing een bedrijf kunt laten groeien. Het was echt cool om zo direct resultaat te zien. Zo groei je ook weer als stagiaire en word je een echte online marketeer. Tijdens een stage kom je achter zoveel nieuwe dingen en leer je vooral ook heel veel over jezelf als online marketeer.

LouLou

Halverwege mijn stage kwam er nog een stagiaire bij. Het is wel chill om te overleggen met iemand en dat je lekker kunt sparren. Iedereen heeft een eigen kijk op Online Marketing en iedereen pakt het anders aan. Zo konden we samenwerken en leerden wij van elkaar. Online Marketing bestaat ook uit heel veel samenwerken en samen groeien.

Je mag fouten maken als stagiaire. Nu had ik natuurlijk een enorme verantwoordelijkheid, maar je bent nog steeds stagiaire. Dat is het voordeel van zo’n stage. Je hoeft niet gelijk alles te kunnen, want je bent er om te leren. Daarom raad ik dit echt aan, want je leert dit vak zoveel sneller door het gewoon te doen. Blijven oefenen en zorgen dat je groeit, dus ik hoop dat ik jou binnenkort ook zie als stagiaire en dat je stage mag lopen bij een te gek bedrijf. Ik gun jou net zo’n toffe stage als die van mij!

PS: Nu zitten de escape rooms helaas dicht, maar als je echt zin hebt in een toffe uitdaging kom dan een keer langs bij Sherlocked. 

Op dit moment werkt Max bij Lift Off Marketing. Wil jij ook een carriere starten binnen online marketing? Check dan even de website van Lift Off Marketing.

‘’Online marketing bestaat ook uit heel veel samenwerken en samengroeien.’’

Max van Looy

Lees ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *