Succesverhalen Nathan

Het succesverhaal van Nathan

Om jullie nog meer te overtuigen om stage te gaan lopen in de onlinemarketingwereld hebben we weer een nieuw succesverhaal voor jullie klaar staan. Dit is het verhaal van Nathan.

Zonder werkervaring kom je tegenwoordig nergens aan de bak. Het stukje theorie wat je geleerd is belangrijk, maar de praktijk is belangrijker. Door middel van een stage via onlinemarketingstagiair.nl ben ik gegroeid als online marketeer en kan ik veel meer uitdagingen aan.

Ik deel vandaag mijn eerste ervaringen met online marketing. In het najaar van 2019 (de tijden zonder het coronavirus) liep ik stage bij Factura. Factura, de naam zegt het eigenlijk al; Dit bedrijf is gefocust op het organiseren in de processen rondom het in- en doorlenen van ZZP’ers. Ook bemoeien zij zich met de juiste wet- en regelgeving omtrent de inhuur van ZZP’ers. Wat een voordeel is aan de onlinemarketingwereld, is dat bijna elk bedrijf er wel één nodig heeft, omdat het tegenwoordig zo belangrijk is. Bij Factura heb ik mij vooral beziggehouden met SEO, UX en E-mail marketing. Tijdens deze stage viel het me vooral op dat het focussen op losse onderdelen weinig oplevert. Je moet altijd kijken naar het grotere geheel. Hierdoor bereik je veel meer en zal je zien dat er doelen worden bereikt.

Factura

Als young professional met weinig ervaring – wie kent het niet, dat er op een vacature staat; met minimaal 2 jaar werkervaring – bood deze kans van een stage op een enorme groei. Door deze stage kon ik alle theorie wat ik geleerd heb, toepassen in de praktijk. Want eerlijk jongens… ‘online marketing is gewoon een kwestie van heel veel oefenen en doen!’ Toch zal je erachter komen dat je door de bomen soms het bos niet ziet. Dat is niet erg, want er is ook ontzettend veel. Door een stage kom je erachter wat jij leuk vindt en waar je jezelf in wilt specialiseren. Toch is het ontzettend belangrijk om een goede basis te hebben op elk vakgebied. Kleine bedrijven hebben namelijk vaak mensen aan het werk die van alles een beetje weten, terwijl grote bedrijven allemaal specialisten aan het werk hebben. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat jij het fijner vindt, maar het is wel ontzettend handig om van alles iets te weten. Je moet weten waar ze het over hebben, want anders staat je daar met een mond vol tanden…

‘Ik geloof dat je als marketeer het beste functioneert als je het beste van beide werelden combineert’

Een stage aanraden? Jazeker, want je leert eindelijk het vak goed kennen. Theorie is leuk, maar de praktijk is belangrijker! Daarnaast kun je de kennis die je hebt geleerd eindelijk toepassen. Je ziet resultaten van het geen wat je doet! Ook krijg je inzicht in het vak waar je straks in wilt werken. Je leert jezelf kennen, de sterke en de zwakke punten. Daarnaast heb ik ook een groei doorgemaakt op het gebied van verbanden herkennen en vanuit dit punt kon ik door middel van strategisch denken de probleemstukken behandelen en zelfs oplossen. Dit is ontzettend belangrijk als online marketeer. Je wilt het bedrijf laten groeien op onlinegebied. Als er iets niet lekker loopt op de website kunnen heel veel mensen weggaan van je site. Hierdoor mis je natuurlijk heel veel omzet. Tijdens stages kom je hierachter en ga je dit leren. Al deze punten leer je echt alleen in de praktijk, dus twijfel je over het vak, kom stagelopen!

 

Ga jij met mij mee de onlinewereld veroveren? Loop stage via onlinemarketingstagiar.nl en zie de mogelijkheden tot groei.

Online marketing

‘Ik geloof dat je als marketeer het beste functioneert als je het beste van beide werelden combineert’

Nathan Gomes

Lees ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *