Succesverhalen Emile

Het succesverhaal van Emile

Om jullie nog meer te overtuigen om stage te gaan lopen in de onlinemarketingwereld hebben we weer een nieuw succesverhaal voor jullie klaar staan. Dit is het verhaal van Emile.

‘’Door middel van de juiste coaching van mijn stagebegeleider kon ik erg snel stappen zetten. Hierdoor kan ik ook zonder twijfel zeggen dat deze stage het fundament heeft gevormd van mijn stage in online marketing’’

Ik heb stagegelopen in het de mediastad van Nederland, genaamd Hilversum. Hier heb ik stage gelopen bij het online marketing bureau Headcore (niet hardcore :)) Headcore houdt zich voornamelijk bezig met de technische B2B markt. B2B staat voor business to business. Ze werken dus voor andere bedrijven en niet voor particulieren.

Headcore

Bij Headcore hield ik me voornamelijk bezig met Google Ads campagnes. Dat zijn de campagnes die boven aan Google staan. Hier wordt voor betaald. Bedrijven willen graag zo hoog mogelijk in Google staan, omdat daar het snelst op geklikt wordt. Kijk maar als je zelf Googelt waar klik je dan als eerst op? Bovenaan de pagina of klik je 60 pagina’s verder? Precies; je wilt zo snel mogelijk je antwoord hebben, dus je hoopt dan ook dat deze helemaal bovenaan staat. Want tijd kost geld tegenwoordig! Vanuit Google Ads ben ik in de wereld van social media gedoken. Ik houd me bezig met Facebook en Instagram. Deze wereld is namelijk intens groot. Hoeveel uur zit jij op een dag op je telefoon te scrollen of te swipen? Vanuit deze wereld ben ik WordPress gaan ontdekken. Ik ben begonnen met het opzetten van een webshop. Vooral in tijden van het corona virus zijn de webshops steeds belangrijker geworden. Hier is ook echt een business in.

Zie je hoeveel verschillende disciplines er binnen online marketing zijn? Ik heb van heel veel mogen proeven. Na deze stage ben ik enorm gegroeid en heb ik de diverse facetten onder de knie gekregen. Ik had ook als voordeel dat ik de juiste coaching meekreeg. Mijn stagebeleider hielp mij enorm en daardoor kon ik snel stappen zetten. Door deze stage heb ik een goede basis gekregen en ben ik gegroeid als online marketeer. Vooral omdat ik bij zoveel onderdelen heb mogen kijken. Dit kun je ook gerust vragen bij je stage. Wees niet bang om vragen te stellen. Jij wilt groeien. De meeste bedrijven kunnen dit ook enorm waarderen.

Daarom raad ik het ook enorm aan om stage te gaan lopen als young professional. Je leert enorm van een stagebedrijf. Zij bieden al zoveel kennis en je leert niet alleen de theorie, maar juist ook de praktijk. Je kunt je optrekken aan het stagebedrijf. Hierdoor kom je onderwerpen tegen die je dagelijks gebruikt als online marketeer. Ik denk dat ik niet de enige ben die zou zeggen; marketing is doen! Heel veel oefenen en blijven groeien en ontwikkelen. De onlinemarketingwereld staat namelijk allesbehalve stil en groeit met de dag sneller en sneller.

Zie ik jou binnenkort ook in deze wereld? Ik hoop namelijk dat ik je enthousiast heb gemaakt! Mijn stage is maar een klein onderdeel binnen deze branche. Er is nog zoveel meer. Lees bijvoorbeeld de blog van Nathan. Deze heeft weer totaal andere dingen geleerd.

Google Ads

Wees niet bang om vragen te stellen. Jij wilt groeien.

Emile van Asbeck

Lees ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *