Irritaties van het thuiswerken

Thuiswerken kan soms heel fijn zijn, maar er zijn ook heel veel irritaties.

Wat zijn jouw grootste irritaties?

  1. Je bent niet alleen thuis.

Helaas, je bent niet de enige die thuiswerkt! Het constante bellen van je vader terwijl jij je moet concentreren op die ene blog dat af moet of je broertje komt net thuis uit school en begint zijn hele levensverhaal van school te vertellen. Als thuiswerker is dit een irritatie dat met stipt op nummer 1. staat.

Eten tijdens het werken

  1. Het vele eten

De koelkast is binnen handbereik, dus je ga

at alleen maar eten. Oké misschien niet tijdens die ene belangrijke videocall, maar je bureau daarentegen is de nieuwe eettafel. De corona kilo’s vliegen eraan. Hopelijk dat we binnenkort weer naar kantoor mogen en dat je de koffie op moeten halen ergens 3 kilometer verder op de gang.

  1. Weinig lopen

Die 3 kilometer voor je koffiezetapparaat die mis je nu enorm in je huis. Vooral als je ergens op je kleine studentenkamertje zit en je het koffieapparaat ongeveer naast je deur hebt staan. Het gebrek aan bewegen is echt vreselijk en vooral als je net als ik niet kunt stilzitten. Tip: Neem een hond! Nu moet je verplicht naar buiten en je hebt een goed excuus om aan je ouders om een hond te vragen.

  1. Bellen wordt best lastig als iedereen thuis is

Je kunt niet ergens rustig bellen, want iedereen kletst er doorheen. Je tante is net op bezoek en begint te kletsen met je moeder terwijl je net dat belangrijke telefoontje hebt met je baas. Je hebt ook geen zin om naar buiten te lopen, want het is -4 buiten.

  1. Klusvakantie

Denk je rustig te kunnen werken, dan heb je wel van die buren die overwachts aan het klussen gaan. Je hoort niks anders dan ‘Tik, Tik’ of GRRRRR…. Nee superfijn! Bedankt! Ik heb maar 5 videocalls vandaag en drie deadlines, maar ik kan me prima concentreren.

  1. Klusjes tussendoor

Ik weet het… de verleiding is groot. ‘Ah, ff snel stofzuigen en een wasje ophangen kan toch wel in de baas zijn tijd?’ Het is zo makkelijk nu je thuis aan het werk bent en vooral heel verleidelijk, maar het hoort natuurlijk niet! Toch is dat wel een voordeel van thuiswerken dan maar een halfuurtje langer doorwerken.

Zoom meeting

  1. De videocall

Als iets irritant is dan is het wel dat mensen door je videocall lopen. ‘Wat zullen die mensen wel niet denken?’ Toch is het wel heel aardig als je moeder een kopje thee boven komt brengen. Dat scheelt weer een keer lopen. Verder is het gewoon irritant als je zusje komt ouwehoeren terwijl jij goed moet opletten. Dan maar weer ergens anders gaan zitten…

  1. Jij werkt en de ander chillt.

Woon je met mensen samen die op een ander tijdstip werken of zelfs studeren? Terwijl jij moet werken. BLOEDIRRITANT! Jij wilt ook je Netflix helemaal uitkijken, want gisteravond moest je op tijd gaan slapen, omdat je weer aan het werk moest. Jij wilt ook gewoon ff chillen, dus dat wordt vanavond chillen als zij moeten werken.

  1. Verandering van kleding

Dit is absoluut geen irritatiepunt, want je kunt de hele dag lekker in je trainingsbroek zitten. Dat zit zoveel fijner dan die strakke pantalon of dat nette rokje. Dit is gewoon fantastisch. Belangrijke call? Gewoon even een blousje erboven aan doen en niemand die het weet.

  1. Weg pauze

Je neemt veel minder pauze dan als je op het kantoor zit. Je gaat namelijk niet in je eentje gezellig de weekendverhalen delen. Dan wordt het wel een heel apart monoloog. Je maakt dus overuren, dus kun je prima even dat wasje ophangen…

irritaties thuiswerken

Lees ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *